bioagros βιολογικά προϊόντα - Γλυκά

Στην κατηγορία: Γλυκά

Το πιο απολαυστικό γλυκό του καλοκαιριού γίνεται vegan. Φτιαγμένο με τα πιο αγνά βιολογικά υλικά, γίνεται να μην το απολαύσεις; Η πιο εύκολη συνταγή για vegan παγωτό είναι εδώ! Ποιος θα αντισταθεί;

Συστατικά

- 2 ώριμα αβοκάντο (200 γρ χωρίς φλούδα και κουκούτσια)

- 400 ml βιολογικό γάλα καρύδας AMAIZIN BIO

- 80g  Βιολογικό κακάο 1% ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 1 κ.γ. φυσική βανίλια

- 200 ml βιολογικό σιρόπι αγαύης ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 100g σταγόνες σοκολάτας

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τοποθετούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, το κακάο, τη βανίλια και την αγαύη. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη αγαύη εάν το επιθυμούμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
  2. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα μας. Παγώνουμε στην κατάψυξη.
  3. Αφήνουμε για λίγη ώρα έξω να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.

 

Πηγή: https://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/vegan-chocolate-chip-ice-cream.html

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά:

- 150g φουντούκια

- 250g χουρμάδες

- 250ml γάλα καρύδας

- 2 κ.σ λάδι καρύδας λιωμένο (προεραιτικά)

- 60g κακάο

- 20g χαρουπάλευρο

- 1/2 κ.γ φυσική βανίλια

- μια τσιμπιά θαλασσινό αλάτι

- 70g σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αδειάζουμε τους χουρμάδες σε ένα πιάτο

  1. Καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια και καβουρδίζουμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς ή για ευκολία, κουνάμε το τηγάνι μπρος-πίσω. Αν τα φουντούκια έχουν φλούδα, όταν θα έχουν καβουρδιστεί, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα τρίβουμε τη φλούδα με τα χέρια μας.

 

  1. Τοποθετούμε τα καβουρντισμένα φουντούκια στο μπλέντερ. Προτείνουμε να το κάνετε σε 2 δόσεις. Θρυμματίζουμε λοιπόν πρώτα τα μισά και έπειτα τα υπόλοιπα. Συνεχίζουμε με το μπλέντερ για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να βγουν τα έλαια από τα φουντούκια. Θα χρειαστεί να ανοίγετε το μπλέντερ και να μαζεύετε τον πολτό από τα τοιχώματα. 

 

  1. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο σιρόπι αγαύης ή όποιο γλυκαντικό προτιμάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο


Tip:

- Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε μόνο χαρουπάλευρο ή μόνο κακάο ή να βρείτε τη χρυσή τομή αυτών των υλικών, σύμφωνα με το γούστο σας 

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά:

- 80 γρ κινόα (ωμή)

- 70 γρ σταφίδες

- 150 γρ νιφάδες βρώμης ολικής

- 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα)

- 100 γρ σιρόπι αγαύης

- 70 γρ σουσάμι (αναποφλοίωτο)

- 2 ώριμες μπανάνες (200 γρ χωρίς τις φλούδες)

- 100 γρ ταχίνι θαλασσινό

- 2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης 

- 14 γρ σπόρους chia (1 κ.σ)

- μια τσιμπιά θαλασσινό αλάτι

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι

- 70 γρ νερό ή χυμό από πορτοκάλι

 


Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για 2-3 λεπτά και την τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να πικρίσει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά. 

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα και όσο μαγειρεύουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το σουσάμι, τους σπόρους chia, το αλάτι και την κανέλα.  

 

  1. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας

 

  1. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ταχίνι και την αγαύη και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

 

  1. Αφού έχει βράσει η κινόα, ξεπλένουμε  πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.  Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα ή αγαύη εάν θεωρούμε ότι χρειάζεται. 

 

  1. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 35 χ 35 και ψήνουμε στους 170 σε αέρα  για 25 λεπτά

 

Tip:

- Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε αντί για σιρόπι αγαύης, πετιμέζι

Διάβασε