Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ξεπλένουμε καλά τη φάβα σε ένα σουρωτήρι.
• Σοτάρουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι, το σέλερι ,το καρότο.
• Έπειτα ρίχνουμε τη φάβα και καλύπτουμε με νερό.
• Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
• Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και με ένα ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία η υφή της.
• Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο