Blog

Γίγαντες Σπετσοφάϊ (με λουκάνικα τόφου)

Υλικά:

- 500g βιολογικούς γίγαντες

- 680g ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

- λουκάνικα τόφου από σόγια

- 3 κρεμμύδια

- 2 πιπεριές Φλωρίνης

- 2 πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές)

- 1 πράσινη πιπεριά

- 4 σκ. σκόρδο

- 1 κ.σ καπνιστή, αποξηραμένη ντομάτα

- 1 κ.σ πάπρικα, τσίλι (προεραιτικά)

- βιολογικό ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες
  2. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό που δημιουργείται στην επιφάνεια και βέβαια αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, πολτοποιούμε το σκόρδο και κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές

4.10 λεπτά πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες.

 

Πηγή: http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/06/gigantes-spetzofai.html