Blog
image1

Τορτίγιες με φαλάφελ, πράσινη σαλάτα και σως ταχίνι

Υλικά:

Υλικά για τα φαλάφελ:
300 γρ. ρεβύθια ΒιοΑγρός
1 κ.γλ. σόδα
1 ματσάκι κρεμμύδι φρέσκο
1 μικρό κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γλ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. αλεύρι

Υλικά για τη σως ταχινιού:
300 γρ. ταχίνι ολικής ΒιοΑγρός
χυμό από δύο λεμόνια
200 ml νερό
50 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.σ μελάσα

Υλικά για το σερβίρισμα:
1 πακέτο τορτίγιες

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Μέθοδος Εκτέλεσης για τα φαλάφελ:
• Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό με μια κουταλιά σόδα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
• Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
• Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
• Τα πλάθουμε σαν μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
• Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με δυο δάχτυλα ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδίσουν.

Μέθοδος Εκτέλεσης για τη σως ταχινιού:
• Για την σος βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα ομογενοποιούμε.

Μέθοδος Εκτέλεσης για το σερβίρισμα:
• Ψήνουμε τις τορτίγιες, προσθέτουμε πράσινη σαλάτα, δυο φαλάφελ και τη σος ταχίνι και την τυλίγουμε.

Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο