Μέθοδος Εκτέλεσης
Μέθοδος Εκτέλεσης για τα φαλάφελ:
• Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια στο νερό με μια κουταλιά σόδα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.
• Σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
• Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
• Τα πλάθουμε σαν μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
• Προθερμαίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με δυο δάχτυλα ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδίσουν.
Μέθοδος Εκτέλεσης για τη σως ταχινιού:
• Για την σος βάζουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά και τα ομογενοποιούμε.
Μέθοδος Εκτέλεσης για το σερβίρισμα:
• Ψήνουμε τις τορτίγιες, προσθέτουμε πράσινη σαλάτα, δυο φαλάφελ και τη σος ταχίνι και την τυλίγουμε.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο