Blog
image1

Σπαγγέτι ολικής με κιμά σόγιας και διατροφική μαγιά

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι ολικής
200 γρ. κιμά σόγιας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσο
3 κ.σ. πελτέ
Ελαιόλαδο
60 γρ. κόκκινο κρασί
1 λίτρο νερό
200 γρ. κονκασέ τομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 στικ κανέλας
Πιπέρι
Αλάτι
50 γρ. μαϊντανό
Διατροφική μαγιά

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το φυτικό υποκατάστατο του κιμά:

  • Προετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα κονκασέ, το φύλλο δάφνης και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε για 30 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σόγιας και να δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με την κουτάλα.

Για τα μακαρόνια:

  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
  • Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και με μια κουτάλα ρίχνουμε 3 κουταλιές κιμά από πάνω και μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά.

Bon appetit!

Recipe by Παναγιώτη Μπράχο