Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το φυτικό υποκατάστατο του κιμά:
- Προετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας και τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε για ακόμα 1-2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το νερό, την ντομάτα κονκασέ, το φύλλο δάφνης και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε για 30 λεπτά, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σόγιας και να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
Για τα μακαρόνια:
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.
- Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τα μακαρόνια και με μια κουτάλα ρίχνουμε 3 κουταλιές κιμά από πάνω και μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά.
Bon appetit!
Recipe by Παναγιώτη Μπράχο