🍅 Από τα θερμοκήπια του ΒιοΑγρού… στη Σερβία!

📺 Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε γυρίσματα της δημοφιλούς σερβικής εκπομπής Kitchen TV , η οποία μέσα από ένα μοναδικό επεισόδιο, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αναδεικνύει τον παραδοσιακό και τοπικό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας.
🍳 Μέσα από τη μαγειρική οι Chefs Στάθης Λαζαρίδης & Νikola Vuckovic δημιούργησαν μοναδικές συνταγές με τοπικά προϊόντα της Κρύας Βρύσης και συγκεκριμένα το στραγγιστό γιαούρτι Βελούδο και τα φρέσκα λαχανικά του ΒιοΑγρού.
😋 Μας ετοίμασαν μία εναλλακτική εκδοχή Μαντί με το ελληνικό βιολογικό στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο, καθώς και κους κους με μοσχαρίσιο λουκάνικο και βιολογικά λαχανικά ΒιοΑγρός απευθείας από τα θερμοκήπια!
📌 Δοκιμάστε τις συνταγές και ταξιδέψτε κι εσείς γευστικά στα μέρη μας!
Κους κους με μοσχαρίσιο λουκάνικο και βιολογικά λαχανικά ΒιοΑγρός
Υλικά
300 γρ. λουκάνικο μοσχαρίσιο κομμένο σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 σφηνάκια κρασί
2 ποτήρια κους κους
1/3 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
1/2 κ.γλ. ρίγανη
Εκτέλεση
• Σε μία κατσαρόλα τηγανίζουμε ελαφρώς το λουκάνικο χωρίς λάδι.
• Λίγο πριν γίνει το λουκάνικο προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο να σοταριστούν μαζί του.
• Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το κους κους, τα μπαχαρικά και ζωμό κότας μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
• Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που για να μην μας κολλήσει. Αν χρειαστεί επιπλέον ζωμό συμπληρώνουμε.
• Μόλις γίνει κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
• Το φαγητό αυτό ταιριάζει να το συνοδέψουμε και με γιαούρτι.
Μαντί με βιολογικό στραγγιστό ελληνικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
Υλικά
200 γρ. μακαρονάκι κοφτό
500 γρ. γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο ξερό δυόσμο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα μακαρονάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ταυτόχρονα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με αυγοδάρτη το γιαούρτι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο το αλάτι και το σκόρδο.
Μόλις γίνουν τα μακαρονάκια τα στραγγίζουμε, τα λαδώνουμε με τουλάχιστον 4 κ.σ. ελαιόλαδο, τα βάζουμε σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε το γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε με ξηρό δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.