Ο ΒιοΑγρός συμμαχεί για τη μείωση της σπάταλης τροφίμων!

Ο ΒιοΑγρός συμμαχεί για τη μείωση της σπάταλης τροφίμων!

Στον ΒιοΑγρό καθημερινά εργαζόμαστε για να κάνουμε πράξη όλα εκείνα τα μικρά και μεγάλα που συμβάλλουν στη φροντίδα των συνανθρώπων μας και την προστασία του πλανήτη μας.


Αναλαμβάνουμε δράση γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας!


Ιδιαίτερη σημασία για εμάς έχει η μείωση της σπατάλης τροφίμων που έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία ενώ αποτελεί κρίσιμη πρόκληση σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.


Έτσι στο ΒιοΑγρό, ενεργού μέλους της «Συμμαχίας», ενώνουμε τις δυνάμεις μας με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας, μέσα από συνέργειες και συνεργασίες με ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων και φορέων για ένα κοινό σκοπό.


Τη συντονισμένη δράση για την:
• ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των συνεργατών μας για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων
• ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης, και την ανάδειξη και τη διάδοση καλών πρακτικών μέσα από την ιστοσελίδα μας www.bioagros.gr
• προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό


Η «Συμμαχία» είναι μια σημαντική πρωτοβουλία της οργάνωσης «Μπορούμε» και της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο τη μείωση σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα, η οποία συνεχώς διευρύνεται και αποκτά πολλαπλασιαστική δυναμική.


Στη συλλογική αυτή προσπάθεια ενώνουν τις δυνάμεις τους δημόσιες αρχές, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών και φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.


Βάζουμε τέλος στη σπατάλη τροφίμων και χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων!