Αγροκτήματα Βιοαγρός

agroktimata bioagros

Αγροκτήματα Βιοαγρός

Φρέσκα από το χωράφι, φρέσκα στο τραπέζι σας σε λίγες μόνο ώρες!

Τα αγροκτήματα «ΒΙΟΑΓΡΟΣ» βρίσκονται στην Πέλλα, το «πράσινο κέντρο» της Ελλάδας. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα και πλούσιο υπέδαφος σε οργανική ύλη, λόγω της προϋπάρχουσας λίμνης Γιαννιτσών που αποξηράνθηκε. Διενεργώντας ετησίως αναλύσεις των εδαφών που καλλιεργούμε, τόσο σε φυσικοχημικό όσο και σε μικροβιολογικό επίπεδο, διαπιστώνεται η ύπαρξη πλούσιου υποστρώματος σε ιχνοστοιχεία και μικροβιακή χλωρίδα, που μας εξασφαλίζει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην καλλιέργεια ποιοτικών βιολογικών φρουτολαχανικών.

Στα αγροκτήματα «ΒΙΟΑΓΡΟΣ» σεβόμαστε και προστατεύουμε την φύση, εκμεταλλευόμενοι τους μηχανισμούς που η ίδια χρησιμοποιεί προς όφελός μας. Έτσι ενισχύοντας το υπόστρωμα των εδαφών μας, με την χρήση ωφέλιμων μικροοργανισμών δημιουργούμε εύρωστα φυτά με πλούσια βλάστηση και ανθοφορία, και λιγότερο ευπαθή.

Όπως κάθε άλλος οργανισμός στον πλανήτη, ένα φυτό δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Στο ριζικό του σύστημα και στη φυλλική του επιφάνεια συμβιώνουν εξειδικευμένα βακτήρια και μύκητες, δημιουργώντας ένα θαυμαστό οικοσύστημα βασισμένο στην ανταλλαγή προϊόντων. Οι μυκορριζικοί μύκητες και τα βακτήρια ανάπτυξης (PGPRs) που χρησιμοποιούμε λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι σε άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Επίσης, εμπλουτίζουν το φυτό με ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να αξιοποιηθούν. Το υγιές φυτό θα ανταποδώσει τα οφέλη στην υγεία του ανθρώπου που θα καταναλώσει τους καρπούς του.

Επιλέγοντας το βιοαγρόκτημά μας είστε σίγουροι ότι βάζετε στο τραπέζι σας εύγευστους καρπούς, με μεγάλη θρεπτική αξία και διάρκεια ζωής έντονα χρώματα και αρώματα βγαλμένα από τον μπαχτσέ του χωριού

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_8.png

Πολύτιμη και γευστική πηγή βιταμινών και μετάλλων, απαραίτητη για το σώμα μας. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με την μεγαλύτερη καλλιέργεια εσπεριδοειδών στη λεκάνη της Μεσογείου. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ – ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ – ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ – ΛΕΜΟΝΙΑ

Εσπεριδοειδή

Τα χρυσά φρούτα της Μεσογείου!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Νοεμβριο - Μάιο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_4.png

Το ακτινίδιο έχει υψηλή θρεπτική αξία και όχι άδικα το αποκαλούν «βόμβα βιταμινών». Ο καρπός του είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ίνες και μέταλλα. Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, καθώς και βιταμίνη Β και καροτενοειδή.

Ακτινίδιο

Το φρούτο της αγάπης!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_3.png

Τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα, τα νεκταρίνια, τα βερίκοκα και τα κεράσια είναι αποκλειστικά φρούτα του καλοκαιριού και μπορείτε να τα απολαύσετε στην εποχή τους που είναι ολόφρεσκα, ζουμερά και γεμάτα γεύση με υψηλή θρεπτική αξία. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης C και E πολλά αντιοξειδωτικά, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο. Προσφέρονται σε πολλές ποικιλίες όλο το καλοκαίρι.

Πυρηνόκαρπα

Ο καρπός της αγνότητας και της αθανασίας!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Ιούνιο - Σεπτέμβριο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_9.png

Ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο σε διάφορες ποικιλίες και γεύσεις. Το σταφύλι είναι πλούσιο σε συστατικά με υψηλή θρεπτική αξία και συμβάλλουν σημαντικά στη διατροφή μας με πολύτιμες βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο ενώ είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Σταφύλι

Το φρούτο της νεότητας!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Αύγουστο - Οκτώβριο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_6.png

Οι λωτοί είναι μια εξαιρετική πηγή ινών ενώ περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β που σταθεροποιούν το μεταβολικό σύστημα, μαζί με χαλκό και φώσφορο. Καλλιεργούνται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα.

Λωτός

Το φρούτο της δύναμης!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Το φρούτο της δύναμης!

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_5.png

Έμβλημα θεοτήτων, σύμβολο μακροζωίας και γονιμότητας, οι Πέρσες το αποκαλούν και «φρούτο του Παραδείσου».   Το ρόδι έχει συνδεθεί διαχρονικά με τη ζωή, τον πλούτο, τη γονιμότητα, την καλοτυχία. Με αδιαμφισβήτητη νοστιμιά και θρεπτική αξία, το ρόδι περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών, πολυφαινολών και θρεπτικών στοιχειών. Καταναλώστε το ρόδι ως φρούτο ή χυμό. Η υψηλή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών ενισχύουν την υγεία και προσφέρουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Ρόδι

Το φρούτο του «Παραδείσου»!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Οκτώβριο - Ιανουάριο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_1.png

Το αγγούρι (Cucumis sativus) είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργημένα λαχανικά. Μαζί με την ντομάτα είναι ένα βασικό συστατικό στις περισσότερες σαλάτες που αποτελούν τη βάση της «μεσογειακής διατροφής». Περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Β και Ε καθώς και φωσφόρο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Αγγουράκι

Το μεσογειακό!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_2.png

Η ντομάτα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από νερό. Έχει πολύ λίγες θερμίδες αποτελώντας μια έξοχη τροφή για αδυνάτισμα. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα και στην ρύθμιση της χοληστερόλης. Ξεχωριστή θέση κατέχει το πολύτιμο λυκοπένιο που περιέχει η ντομάτα, ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά στη φύση.

Τομάτα

Η αντιοξειδωτική!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_10.png

Την Άνοιξη ο ΒιοΑγρός σας προσφέρει στιγμές gourmet απόλαυσης με βιολογικά ολόφρεσκα σπαράγγια! Είναι νόστιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αποτελούν τα αγαπημένα λαχανικά των Ευρωπαίων στη λευκή, πράσινη ή μωβ εκδοχή τους. Τρώγονται σαν σαλάτα, σε σούπα ή ως συνοδευτικό gourmet πιάτων. Έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και κατατάσσονται ψηλά στη λίστα με τα πιο αντιοξειδωτικά φρούτα κι λαχανικά. Είναι λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες συντελούν στη μείωση της χοληστερίνης και βοηθούν στη δίαιτα. Όπως τα περισσότερα λαχανικά, δρουν ως φυσικό διουρητικό που βοηθούν τον οργανισμό μας να απομακρύνει τις τοξίνες και να «ξεφορτωθεί» το πλεονάζον νάτριο. Προσθέστε αυτό το σούπερ λαχανικό στην ανοιξιάτικη καθημερινότητά σας και γευτείτε όσα έχει να σας προσφέρει!

Σπαράγγια

H gourmet απόλαυση!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Μάρτιο - Ιούνιο

hexabit/img/agroktimata/froutolaxanika_7.png

Τα κρεμμύδια είναι μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών και είναι γνωστό ότι προσφέρουν μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ωμό σε σαλάτες, είτε μαγειρεμένο, τουρσί ή σε σκόνη. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κρεμμυδιών για να διαλέξετε, όπως κίτρινα, κόκκινα, λευκά κ.ά.

Κρεμμύδι

Μεσογειακή μυρωδιά και γεύση!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/red_pepper.png

Η πιπεριά Φλωρίνης είναι η ποικιλία κόκκινης πιπεριάς, η οποία καλλιεργείται στη Μακεδονία. Οι καρποί της, έχουν μήκος 15-20 εκατοστά και πλάτους 4-5 εκατοστά. Είναι παχύσαρκη με γλυκιά γεύση, κατάλληλη για σαλάτα, κατάψυξη ή κονσερβοποίηση. Είναι πλούσια σε βιταμίνες C, A, K και E.

Πιπεριά κόκκινη (Φλωρίνης)

Η κόκκινη κυρία!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/potato.png

Η πατάτα γνωστή και ως γεώμηλο, είναι πλούσια σε άμυλο και αποτελεί τροφή μεγάλης θρεπτικής αξίας. Είναι ευρύτατα διαδεδομένη στην Ελλάδα και αποτελεί τμήμα της βασικής διατροφής του πληθυσμού.  Η μεγάλη δημοτικότητά της οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, σούπα, πουρέ κ.ά., γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας. Το πλεονέκτημα της πατάτας σε σχέση με τα υπόλοιπα λαχανικά είναι ότι συνδυάζει τα χαρακτηριστικά των αμυλωδών τροφίμων με αυτά των υπολοίπων λαχανικών.

Πατάτα

Η εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/carrot.png

Τα καρότα περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Κ, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά, στον ατμό, βραστά, ψητά, αλλά και σαν συστατικά σε σούπες, σε χυμούς ή smoothies. Για να πάρουμε όσο περισσότερα θρεπτικά συστατικά γίνεται, τα καταναλώνουμε ωμά ή στον ατμό.

Καρότο

Ο πορτοκαλί θησαυρός!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/fig.png

Το σύκο, φρούτο κατεξοχήν μεσογειακό, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αυγούστου και μας συνοδεύει ακόμα και στις διακοπές. Με αναμφισβήτητη θρεπτική αξία και θεραπευτικά οφέλη, αποτελούν μια πρώτης τάξεως πηγή ασβεστίου, βιταμίνη Κ, C, μαγγάνιο, μαγνήσιο που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σύκα

Το αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Ιούλιο - Οκτώβριο

hexabit/img/agroktimata/tomato.png

Η μικρόκαρπη τομάτα λόγω του σχήματός της είναι γνωστή ως «βελανίδι». Θεωρείται ότι αποτελεί τον πιο εύγευστο εκπρόσωπο όλων των ποικιλιών τομάτας που καλλιεργούμε σήμερα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καταναλώνεται σε σαλάτες ή ως σνακ.

Τοματάκι βελανίδι

Το λαμπερό βαθυκόκκινο στολίδι!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο

hexabit/img/agroktimata/pear.png

Τα αχλάδια είναι μια εξαιρετικά θρεπτικής και σημαντικής διατροφικής αξίας φρούτο, καθώς περιέχουν βιταμίνη C, ασβέστιο, νιασίνη, βιταμίνη Β6, φώσφορο και κάλιο. Τρώγονται νωπά, γίνονται κομπόστες και μαρμελάδες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική.

Αχλάδι

Ένα αχλάδι την ημέρα!

ΑΠΟ - ΕΩΣ

Όλο τον χρόνο