Αγροκτήματα Βιοαγρός

agroktimata bioagros

Αγροκτήματα Βιοαγρός

Φρέσκα από το χωράφι, φρέσκα στο τραπέζι σας σε λίγες μόνο ώρες!

Τα αγροκτήματα «ΒΙΟΑΓΡΟΣ» βρίσκονται στην Πέλλα, το «πράσινο κέντρο» της Ελλάδας. Πρόκειται για μια περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα και πλούσιο υπέδαφος σε οργανική ύλη, λόγω της προϋπάρχουσας λίμνης Γιαννιτσών που αποξηράνθηκε. Διενεργώντας ετησίως αναλύσεις των εδαφών που καλλιεργούμε, τόσο σε φυσικοχημικό όσο και σε μικροβιολογικό επίπεδο, διαπιστώνεται η ύπαρξη πλούσιου υποστρώματος σε ιχνοστοιχεία και μικροβιακή χλωρίδα, που μας εξασφαλίζει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην καλλιέργεια ποιοτικών βιολογικών φρουτολαχανικών.

Στα αγροκτήματα «ΒΙΟΑΓΡΟΣ» σεβόμαστε και προστατεύουμε την φύση, εκμεταλλευόμενοι τους μηχανισμούς που η ίδια χρησιμοποιεί προς ὀφελός μας. Έτσι ενισχύοντας το υπόστρωμα των εδαφών μας, με την χρήση ωφέλιμων μικροοργανισμών δημιουργούμε εύρωστα φυτά με πλούσια βλάστηση και ανθοφορία, και λιγότερο ευπαθή.

Όπως κάθε άλλος οργανισμός στον πλανήτη, ένα φυτό δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Στο ριζικό του σύστημα και στη φυλλική του επιφάνεια συμβιώνουν εξειδικευμένα βακτήρια και μύκητες, δημιουργώντας ένα θαυμαστό οικοσύστημα βασισμένο στην ανταλλαγή προϊόντων. Οι μυκορριζικοί μύκητες και τα βακτήρια ανάπτυξης (PGPRs) που χρησιμοποιούμε λειτουργούν ως ασπίδα απέναντι σε άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς. Επίσης, εμπλουτίζουν το φυτό με ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να αξιοποιηθούν. Το υγιές φυτό θα ανταποδώσει τα οφέλη στην υγεία του ανθρώπου που θα καταναλώσει τους καρπούς του.

Επιλέγοντας το βιοαγρόκτημά μας είστε σίγουροι ότι βάζετε στο τραπέζι σας εύγευστους καρπούς, με μεγάλη θρεπτική αξία και διάρκεια ζωής έντονα χρώματα και αρώματα βγαλμένα από τον μπαχτσέ του χωριού