espa

bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά Συνταγής
Ρυζογκοφρέτα με αλάτι «ΒιοΑγρός»
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο «ΒιοΑγρός»
Μισό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
3-4 καρύδια σπασμένα σε κομμάτια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύετε το φυστικοβούτυρο με τα σπασμένα καρύδια, το αλείφετε στην ρυζογκοφρέτα και βάζετε επάνω τις φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα προαιρετικά.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

25 γρ φαρίνα
10 γρ ζάχαρη καρύδας
5 γρ λάδι καρύδας
15 γρ φυστικοβούτυρο
1/2 κ.γ baking powder
45 γρ. γάλα καρύδας
5 γρ. κακάο
5 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Μέθοδος εκτέλεσης

• Σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε όλα τα υλικά κρατώντας λίγες σταγόνες σοκολάτας.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
• Προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες πάνω από το μείγμα.
• Βάζουμε το φλιτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-1:30 λεπτό και έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

5-6 φύλλα κρούστας
550 γρ κολοκύθα butternut, τριμμένη στον τρίφτη
5 κ.σ ρύζι γλασέ
110 γρ (3/4 κούπα) ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ λάδι καρύδας
Κανέλα
1 κάψουλα βανίλια (ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας)
1 αυγό για επάλειψη (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης

• Βράζουμε το ρύζι για περίπου 10’ λεπτά και το στραγγίζουμε.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μισό σε 3 ισοπαχείς λωρίδες.
• Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ γέμιση στην αρχή κάθε λωρίδας, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά.
• Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα πιτάκια μας. Ψήνουμε στους 200*C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για περίπου μισή ώρα.

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε