espa

bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά Συνταγής

200 γρ αλεύρι καρύδας

360 γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα

360 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου

10 0γρ μέλι

275 γρ λιωμένη μπανάνα

100 γρ σταγόνες κουβερτούρα

4 αυγά

80 γρ ταχίνι ολικής άλεσης

6 κ.σ νερό

2 κ.γ μπέικεν πάουντερ

2 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Κανέλα

Ξύσμα πορτοκάλι

 

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

 

125ml γάλα καρύδας κονσέρβα, παγωμένο

40 γρ μέλι με κακάο και μπανάνα

20 γρ κουβερτούρα λιωμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το ταχίνι με το νερό μέχρι αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε μια φόρμα 10x40 εκ στρώνουμε μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180-190*C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν είναι έτοιμο θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή)
  • Αν θέλουμε να προσθέσουμε τη σοκολατένια επικάλυψη: Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα καρύδας, όταν πήξει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσσο και τη λιωμένη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!

(Διατηρείται στο ψυγείο)

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

ΥΛΙΚΑ:
Για 6 donuts:
-1 μικρή γλυκοπατάτα
-1 ώριμη μπανάνα
-2 κ.σ. λάδι καρύδας
-2 κ.σ. La Vida Vegan Dark Chocolate Spread
-30g κακάο σε σκόνη
-30g ζάχαρη καρύδας
-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
-2 κ.σ. αλέυρι καρύδας / 2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού
-1/2 κ.γ. αλάτι
-1/2 κ.γ. μπέικιν παόυντερ
-1/4 κ.γ. σόδα μαγειρικής
- La Vida Vegan Dark Chocolate Spread για γαρνίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C,
2. Αλείφουμε το ταψί με λάδι καρύδας.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. (τη γλυκοπατάτα την προσθέτετε ωμή).
4. Ψήνετε τα donuts στους 175ο C για 15-18 λεπτά
5. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί.
6. Βάλτε τα στο ψυγείο για να κρυώσουν.
7. Ζεσταίνετε το επάλειμμα the La Vida Vegan Dark Chocolate και το ρίχνετε πάνω στα donuts.
8. Γαρνίρετε με κομμάτια από φουντούκι και καρύδα.

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

ΥΛΙΚΑ:
Για 15 pancakes:
-420γρ αλεύρι φαγόπυρου
-750ml γάλα αμυγδάλου
-3 μπανάνες
-600ml ανθρακούχο νερό
-ηλιέλαιο
-2 συσκευασίες La Vida Vegan επάλειμμα φουντουκιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο.
3. Τηγανίζεται τα pancakes για 1-2 λεπτά και από τις 2 πλευρές.
4. Αλείφετε τα pancakes με ένα λεπτό στρώμα από το La Vida Vegan επάλειμμα φουντουκιού.
5. Γαρνίρετε με αρκετή ποσότητα από το La Vida Vegan επάλειμμα φουντούκι, φρέσκα φρούτα και λίγα φουντούκια.

Διάβασε