espa

bioagros βιολογικά προϊόντα - Blog

Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

140 γρ χουρμάδες απύρηνοι
1 κ.σ λάδι καρύδας
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1-2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
200 γρ βρώμη
30 γρ κάσιους
20 γρ ηλιόσποροι
20 γρ φυστίκια πεκάν
30 γρ φυστικοβούτυρο
50 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου
25 γρ λιωμένη κουβερτούρα με λίγο λάδι καρύδας (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης


• Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε νερό για μισή ώρα. Στραγγίζουμε και τους χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να γίνουν μια πάστα.
• Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, του ξηρούς καρπούς (τους χοντροκόβουμε με το χέρι), το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε καλά.
• Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, αδειάζουμε το μείγμα και απλώνουμε ομοιόμορφα πιέζοντας καλά. Αν θέλουμε περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο.
• Αφαιρούμε και κόβουμε σε κομμάτια. Καλή απόλαυση!

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

 

Σιρόπι:

1 κούπα νερό 

1 ξύλο κανέλας 

2 γαρύφαλλα ολόκληρα

½ πορτοκάλι 

3 κ.σ ζάχαρη καρύδας 

150 γρ μέλι

 

Ζύμη:

200 γρ χυμό πορτοκάλι

100 γρ ελαιόλαδο

ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

¼ κ.γ. σόδα 

1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης 

½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη

80 γρ σιμιγδάλι ψιλό

270 γρ αλεύρι ολικής μαλακό

 

Μέθοδος εκτέλεσης

 

  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, για λίγο.
  • Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε (30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε στους 190-200*C για περίπου 20-25 λεπτά.
  • Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

250 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο σε κομμάτια
2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο
6 κ.σ. ζάχαρη χουρμά
2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη
2 κ.σ. μαστίχα λικέρ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. baking powder
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανθόνερο
Άχνη Στέβιας

Μέθοδος εκτέλεσης

• Λιώνουμε το βούτυρο κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
• Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο, τη ζάχαρη χουρμά, το γλυκαντικό, τη μαστίχα, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
• Πλάθουμε σε κουραμπιέδες (των 30 γρ) και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
• Ψήνουμε στους 190*C για περίπου 20-22’ λεπτά. (Μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί)
• Αφού κρυώσουν, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι(κόσκινο) την άχνη στέβιας.

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε