espa

bioagros βιολογικά προϊόντα - Cooking

Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

25 γρ φαρίνα
10 γρ ζάχαρη καρύδας
5 γρ λάδι καρύδας
15 γρ φυστικοβούτυρο
1/2 κ.γ baking powder
45 γρ. γάλα καρύδας
5 γρ. κακάο
5 γρ. σταγόνες κουβερτούρας

Μέθοδος εκτέλεσης

• Σε ένα φλιτζάνι προσθέτουμε όλα τα υλικά κρατώντας λίγες σταγόνες σοκολάτας.
• Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
• Προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες πάνω από το μείγμα.
• Βάζουμε το φλιτζάνι στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-1:30 λεπτό και έτοιμο! Καλή απόλαυση!

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

5-6 φύλλα κρούστας
550 γρ κολοκύθα butternut, τριμμένη στον τρίφτη
5 κ.σ ρύζι γλασέ
110 γρ (3/4 κούπα) ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ λάδι καρύδας
Κανέλα
1 κάψουλα βανίλια (ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας)
1 αυγό για επάλειψη (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης

• Βράζουμε το ρύζι για περίπου 10’ λεπτά και το στραγγίζουμε.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
• Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μισό σε 3 ισοπαχείς λωρίδες.
• Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ γέμιση στην αρχή κάθε λωρίδας, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά.
• Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα πιτάκια μας. Ψήνουμε στους 200*C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για περίπου μισή ώρα.

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε
Στην κατηγορία: Γλυκά

Υλικά

220 γρ χουρμάδες απύρηνοι
2 κούπες βρώμη, αλεσμένη (200 γρ)
120 γρ καρύδια, αλεσμένα
1 κ.σ φυστικοβούτυρο
2 κούπες βραστό νερό
3 μήλα μεσαία (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης 
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ κορν φλάουρ

Μέθοδος εκτέλεσης

• Μουλιάζουμε τους χουρμάδες με το βραστό νερό για 15 λεπτά.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες (κρατώντας 7-8 για αργότερα), ¼ κούπας του νερού που μούλιαζαν οι χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε καλά να γίνουν μια πάστα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πάστα, τη βρώμη, τα καρύδια μέχρι να γίνουν ζύμη.
• Σε μια θήκη για 12 μάφινς, βάζουμε από μια κουτάλια της ζύμης και φτιάχνουμε φωλιές καλύπτοντας μέχρι τα τοιχώματα. Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 190 -200*C.
• Παράλληλα, βάζουμε στο μπλέντερ τους 7-8 χουρμάδες που κρατήσαμε μαζί με 1 κούπα από το νερό που μούλιαζαν οι χουρμάδες και χτυπάμε.
• Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 12 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κορν φλάουρ (που πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό) και τη βανίλια.
• Στο μεταξύ θα έχουν κρυώσει οι φωλιές για τουλάχιστον 20 λεπτά και μοιράζουμε τη γέμιση σε αυτές.
• Ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά στους 180-190*C και καλή απόλαυση!

Συνταγή από @healthytasteland

Διάβασε