Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζουμε λίγο.
- Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, ρίχνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας με μια κουτάλα συνέχεια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να είναι έτοιμος ο τραχανάς.
- Δύο λεπτά πριν βράσει τελείως αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και την τομάτα.
- Θέλουμε να έχει την ύψη χυλού, οπότε αν χρειάζεται λίγο ζωμό ακόμα του προσθέτουμε.
- Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει καλά το τραχανότο.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο