Blog
image1

Τραχανότο με λαχανικά

Υλικά:

250 γρ. βιολογικός τραχανάς ξινός ΒιοΑγρός
3 πολύχρωμες πιπεριές
1 μικρή μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
½ σκελίδα σκόρδο
Χυμό από δύο λεμόνια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (χρησιμοποιούμε όσο χρειάζεται)
1 τομάτα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τις πιπεριές και τη μελιτζάνα σε μικρά κυβάκια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατίζουμε λίγο.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, ρίχνουμε τον τραχανά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό, ανακατεύοντας με μια κουτάλα συνέχεια.
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δυόσμο και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό μέχρι να είναι έτοιμος ο τραχανάς.
  • Δύο λεπτά πριν βράσει τελείως αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το λεμόνι και την τομάτα.
  • Θέλουμε να έχει την ύψη χυλού, οπότε αν χρειάζεται λίγο ζωμό ακόμα του προσθέτουμε.
  • Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει καλά το τραχανότο.


Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο