Μέθοδος Εκτέλεσης
• Τοποθετούμε ένα μπρίκι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει και να αρχίσει να βράζει.
• Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τους κρόκους, το λεμόνι, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
• Ρίχνουμε πάρα πολύ αργά το καυτό βούτυρο συνεχίζοντας να χτυπάμε το μείγμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να δέσει η σάλτσα.
• Προσθέτουμε λάδι τρούφας και χτυπάμε ακόμα λίγο. Αν σφίξει πολύ το μείγμα αραιώνουμε με λίγο νερό.
• Έπειτα ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το ψήνουμε 5 λεπτά από την κάθε πλευρά μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε λίγο ακόμα βούτυρο, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αρχίσουμε να βρέχουμε το κρέας με το καυτό βούτυρο.
• Αφήνουμε σε μια άκρη το κρέας να «ξεκουραστεί».
• Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε βούτυρο και σωτάρουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ωραία κρούστα.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο