Μέθοδος Εκτέλεσης
• Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και τοποθετούμε μέσα ένα σουρωτήρι. Ρίχνουμε στο σουρωτήρι το ρύζι και το ξεπλένουμε πολύ καλά για 10 λεπτά ώστε να φύγει όλο το άμυλο. Το νερό πρέπει να γίνει άσπρο.
• Μεταφέρουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να πάρει βράση.
• Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουνε τελείως τη φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο να τραβήξει όλο το νερό χωρίς να ανακατέψουμε.
• Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ρυζόξιδο, τη ζάχαρη και το νερό, το βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
• Αδειάζουμε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το σιρόπι που φτιάξαμε ανακατεύοντας καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Κόβουμε το αγγούρι σε πολύ λεπτές λωρίδες και το αβοκάντο σε μεγάλες λωρίδες.
• Βράζουμε τις γαρίδες για πέντε λεπτά και τις ανοίγουμε στην μέση.
• Πάνω στο bamboo mat βάζουμε μια μεμβράνη και απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι.
• Βάζουμε μισο φύκι nori μέχρι τη μέση.
• Βάζουμε στην άκρη το αγγούρι, το αβοκάντο και τις γαρίδες και τα απλώνουμε ομοιόμορφα κατά πλάτος.
• Ρολαρουμε καλά και σφιχτά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι πλήρες και μαύρο σουσάμι και κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Βουτάμε σε σόγια και απολαμβάνουμε!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο