Blog
image1

Σαλάτα με κινόα ΒιοΑγρός, παντζάρι, σταφίδες και καλαμπόκι

Υλικά:

1 κούπα βιολογικό κινόα ΒιοΑγρός
2 παντζάρια
1 καλαμπόκι ολόκληρο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ σταφίδες
Χυμό από δυο λεμόνια
50 γρ ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπερι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό, ρίχνουμε το κινόα και το αφήνουμε να βράσει.
• Αφού πάρει βράση, το αφήνουμε για πέντε λεπτά και μετά το αφαιρούμε από την εστία και το σουρώνουμε.
• Αφήνουμε το κινόα να κρυώσει απλώνοντας το σε ένα σκεύος.
• Βράζουμε τα παντζάρια και το καλαμπόκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
• Σε ένα τηγάνι ψήνουμε το καλαμπόκι με λίγο βούτυρο.
• Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια και το καλαμπόκι σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας το εσωτερικό.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το κινόα, τα παντζάρια, το καλαμπόκι, τις σταφίδες, το μαϊντανό και το κινόα.
• Ρίχνουμε λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο