Blog
image1

Σούπα βελουτέ με κόκκινες φακές ΒιοΑγρός και πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά:

1/2 κιλό φακές κόκκινες ΒιοΑγρός
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
50 ml ξύδι κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Ξεπλένουμε καλά τις φακές σε ένα σουρωτήρι.
• Τις βράζουμε για δέκα λεπτά και τις σουρώνουμε.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές, το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και το ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τις φακές και προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν.
• Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει λίγο η σάλτσα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία η υφή της.
• Ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο