Μέθοδος Εκτέλεσης
• Ξεπλένουμε καλά τις φακές σε ένα σουρωτήρι.
• Τις βράζουμε για δέκα λεπτά και τις σουρώνουμε.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, τις πιπεριές, το σκόρδο και έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ και το ανακατεύουμε.
• Ρίχνουμε τις φακές και προσθέτουμε νερό ώστε να καλυφθούν.
• Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να δέσει λίγο η σάλτσα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα ράβδο μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα, μέχρι να γίνει λεία η υφή της.
• Ρίχνουμε το ξύδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο