Blog
image1

Σοκολατένιο κέικ με κρέμα κακάο και κεράσι μαρασκίνο

Υλικά:

Υλικά για το κέικ:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΒιοΑγρός
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
130 γρ. σπορέλαιο
120 γρ. κακάο ΒιοΑγρός
420 γρ. νερό χλιαρό
1 κ.γλ. σόδα ΒιοΑγρός
50 γρ. μελάσα ΒιοΑγρός
2 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Biovegan
1/2 κ.γλ. αλάτι

Υλικά για κρέμα κακάο:
300 γρ. φυτική κρέμα σόγιας
50 γρ. κακάο ΒιοΑγρός
100 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Biovegan

Υλικά για το σερβίρισμα:
450 γρ. κεράσι μαρασκίνο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
• Ρίχνουμε το χλιαρό νερό στο μείγμα με το αλεύρι. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη μελάσα και το ξύδι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
• Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε φόρμα περασμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα, για περίπου 60 λεπτά.
• Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαιράκι στο κέντρο του (αν είναι υγρό, αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα).
• Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες.
• Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φυτική κρέμα σόγιας, την άχνη, το κακάο και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαντιγί.
• Κόβουμε το κέικ σε δυο μεγάλες στρώσεις, απλώνουμε τη σαντιγί και γαρνίρουμε με το κεράσι μαρασκίνο.

Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο