Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
- Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με λίγο βούτυρο.
- Παίρνουμε 1 γεμάτη κουτάλα από τη ζύμη, την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού και την αφήνουμε σιγά σιγά να απλωθεί η ζύμη.
- Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
- Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
- Σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον.
- Στρώνουμε τα pancakes με δυο φέτες μπέικον σε κάθε στρώση. Περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο