Blog
image1

Pancakes με ψητό μπέικον και σιρόπι σφενδάμου

Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 μέτρια αυγά
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
30 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
280 ml γάλα, πλήρες
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Λίγο βούτυρο για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα:
10 φέτες μπέικον
Σιρόπι σφενδάμου Evergreen Bio

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ , το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Στη συνέχεια αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
  • Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με λίγο βούτυρο.
  • Παίρνουμε 1 γεμάτη κουτάλα από τη ζύμη, την αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού και την αφήνουμε σιγά σιγά να απλωθεί η ζύμη.
  • Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
  • Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε το μπέικον.
  • Στρώνουμε τα pancakes με δυο φέτες μπέικον σε κάθε στρώση. Περιχύνουμε με το σιρόπι σφενδάμου.

Καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο