Blog
image1

Σοκολατένιο κέικ

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
380 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
120 γρ. κακάο Evergreen Bio
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά μεσαία σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. γάλα πλήρες
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι .
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το μισό μείγμα από το κακάο με το αλεύρι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο, προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ βουτυρώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει σε μια πετσέτα.

Και καλή μας απόλαυση!

 Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο