Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Τις αλείφουμε με αρκετό λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
• Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά.
• Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε.
• Συνεχίζουμε με τον πελτέ και αφού σοταρίσουν, σβήνουμε με το κρασί.
• Αφού εξατμιστεί το κρασί, γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς και προσθέτουμε και την τομάτα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία.
• Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει η κρέμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
• Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε με την κρέμα.
• Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από την κρέμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Και καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο