Blog
image1

Μελιτζάνες παπουτσάκια με μπεσαμέλ γιαουρτιού Βελούδο

Υλικά:

Υλικά:
3 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση
500 γρ. κιμάς
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
3 κ.σ. πελτέ τομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
2 τομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Υλικά για την κρέμα:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. βούτυρο
600 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
400 γρ. γάλα
1 αυγό
Αλάτι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Τις αλείφουμε με αρκετό λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
• Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
• Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά.
• Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά και σοτάρουμε.
• Συνεχίζουμε με τον πελτέ και αφού σοταρίσουν, σβήνουμε με το κρασί.
• Αφού εξατμιστεί το κρασί, γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθεί ο κιμάς και προσθέτουμε και την τομάτα και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί.
• Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία.
• Μόλις ξανθίσει ρίχνουμε το γάλα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει η κρέμα.
• Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
• Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και καλύπτουμε με την κρέμα.
• Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω από την κρέμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.

Και καλή μας όρεξη!

 

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο