Blog
image1

Μηλόπιτα με κρέμα γιαουρτιού Βελούδο

Υλικά:

Υλικά για τη ζύμη:
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
100 γρ. ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
Αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
4 μήλα καθαρισμένα κομμένα σε μεγάλους κύβους
200 γρ. βιολογική ζάχαρη χρυσή ΒιοΑγρός
150 ml νερό
1 κ.γλ. Corn flour
Κανέλα

Υλικά για την κρέμα:
170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
170 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βιολογική άχνη ζάχαρη ΒιοΑγρός
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε θέλουμε να τα πλάσουμε πολλή ώρα.
• Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
• Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό, ψηλό ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση για να μη φουσκώσει.
• Τη ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο και αφού ψηθεί την αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσει.
• Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα μήλα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή μην καούμε με την καραμέλα.
• Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε το corn flour στο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για δυο τρία λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση, σε χαμηλή φωτιά.
• Αφού κρυώσει η γέμιση, την τοποθετούμε στην τάρτα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο C.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να αφρατέψουν σαν σαντιγί.
• Μόλις έχει κρυώσει η τάρτα απλώνουμε την κρέμα από πάνω.

Και καλή μας όρεξη!

 

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο