Μέθοδος Εκτέλεσης
• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και τα πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δε θέλουμε να τα πλάσουμε πολλή ώρα.
• Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή τη βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
• Στρώνουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό, ψηλό ταψί και με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση για να μη φουσκώσει.
• Τη ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180ο C σε προθερμασμένο φούρνο και αφού ψηθεί την αφήνουμε στη άκρη για να κρυώσει.
• Σε ένα τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα μήλα μέσα και τα ανακατεύουμε με προσοχή μην καούμε με την καραμέλα.
• Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε το corn flour στο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο για δυο τρία λεπτά μέχρι να σφίξει η γέμιση, σε χαμηλή φωτιά.
• Αφού κρυώσει η γέμιση, την τοποθετούμε στην τάρτα και την ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180ο C.
• Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά για την κρέμα μέχρι να αφρατέψουν σαν σαντιγί.
• Μόλις έχει κρυώσει η τάρτα απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
Και καλή μας όρεξη!
Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο