Blog
image1

Κέικ γιαουρτιού Βελούδο με γλάσο λεμονιού

Υλικά:

Υλικά για το κέικ:
170 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά
ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
350 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
2 κ.γλ, μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το γλάσο:
180 γρ. βιολογική ζάχαρη άχνη ΒιοΑγρός
60 γρ. χυμό λεμόνι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και την αφήνουμε στην άκρη.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου.
• Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα για 4-5 λεπτά.
• Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
• Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα για κέικ στην έτοιμη φόρμα.
• Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή από το κέικ μια οδοντογλυφίδα που θα έχουμε καρφώσει μέχρι το κέντρο.
• Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στην φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
• Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη ζάχαρη με το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και περιχύνουνε το κέικ με το γλάσο.

Και καλή μας όρεξη!

 

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο