Blog

Cupcakes black forest με γιαούρτι Βελούδο

Υλικά:

Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
120 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. βιολογικό αλεύρι γ.ο.χ. ΒιοΑγρός
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. σόδα
3 κ.σ. βιολογικό κακάο ΒιοΑγρός

Υλικά για την κρέμα:
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (με ζάχαρη)
100 γρ. μαρμελάδα βύσσινο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
• Προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα – ένα τα αυγά και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου έχουμε ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο.
• Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
• Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα στις ειδικές θήκες για cupcakes. Φροντίζουμε να γεμίσουμε τις θήκες κατά τα 2/3.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
• Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα τρυπώντας το κέντρο από 2 cupcakes και αν βγαίνει καθαρή τότε είναι έτοιμα.
• Σε ένα μπολ βάζουμε την φυτική κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα βύσσινο και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει.
• Την βάζουμε σε κορνέ και αφού κρυώσουν τα cupcakes βάζουμε την κρέμα από πάνω.

Tips: Μπορούμε να στολίσουμε με κεράσι μαρασκίνο και τρούφα σοκολάτας.

Και καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο