Blog

Φθινοπωρινή σούπα κολοκύθας με γιαούρτι Βελούδο

Υλικά:

500 γρ. βιολογικό κατσικίσιο γιαούρτι Βελούδο
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λίτρο νερό ή ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Κόβουμε την κίτρινη κολοκύθα στη μέση και με ένα μεγάλο κουτάλι, ξύνοντας και σκάβοντας στο εσωτερικό της κολοκύθας αφαιρούμε τις ίνες μαζί με τους σπόρους.
• Κόβουμε σε μεγάλες φέτες την κολοκύθα.
• Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί, βάζουμε μέσα τις φέτες κολοκύθας.
• Λαδώνουμε τις φέτες και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
• Ψήνουμε την κολοκύθα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC με αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει.
• Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.
• Με κουτάλι βγάζουμε την ψημένη κολοκύθα από τη φλούδα, ρίχνουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
• Την πολτοποιούμε με το μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει λεία υφή και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
• Τέλος, προσθέτουμε το μισό γιαούρτι μέσα και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε 1 λεπτό, έπειτα ανακατεύουμε, τη βάζουμε σε σουπιέρα ή σερβίρουμε σε ζεστά μπολ.
• Βάζουμε γιαούρτι στο κέντρο κάθε μπολ, πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

Tips: Μια πολύ ωραία ιδέα για το Halloween είναι να καθαρίσουμε το εσωτερικό μικρών κολοκυθών και να την σερβίρουμε εκεί.

 

Και καλή μας όρεξη!

Συνταγή από Παναγιώτη Μπράχο