Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τους χουρμάδες στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αδειάζουμε τους χουρμάδες σε ένα πιάτο
- Καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε τα φουντούκια και καβουρδίζουμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε συνεχώς ή για ευκολία, κουνάμε το τηγάνι μπρος-πίσω. Αν τα φουντούκια έχουν φλούδα, όταν θα έχουν καβουρδιστεί, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο και έπειτα τρίβουμε τη φλούδα με τα χέρια μας.
- Τοποθετούμε τα καβουρντισμένα φουντούκια στο μπλέντερ. Προτείνουμε να το κάνετε σε 2 δόσεις. Θρυμματίζουμε λοιπόν πρώτα τα μισά και έπειτα τα υπόλοιπα. Συνεχίζουμε με το μπλέντερ για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να βγουν τα έλαια από τα φουντούκια. Θα χρειαστεί να ανοίγετε το μπλέντερ και να μαζεύετε τον πολτό από τα τοιχώματα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλο σιρόπι αγαύης ή όποιο γλυκαντικό προτιμάμε. Διατηρούμε στο ψυγείο
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποίησουμε μόνο χαρουπάλευρο ή μόνο κακάο ή να βρείτε τη χρυσή τομή αυτών των υλικών, σύμφωνα με το γούστο σας