Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για 2-3 λεπτά και την τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να πικρίσει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα και όσο μαγειρεύουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το σουσάμι, τους σπόρους chia, το αλάτι και την κανέλα.
- Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας
- Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ταχίνι και την αγαύη και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αφού έχει βράσει η κινόα, ξεπλένουμε πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα ή αγαύη εάν θεωρούμε ότι χρειάζεται.
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 35 χ 35 και ψήνουμε στους 170 σε αέρα για 25 λεπτά
Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σιρόπι αγαύης, πετιμέζι