Blog

Μπάρες Βρώμης (με κινόα, μπανάνα και άλλα πολλά)!

Υλικά:

- 80 γρ κινόα (ωμή)

- 70 γρ σταφίδες

- 150 γρ νιφάδες βρώμης ολικής

- 150 γρ αμύγδαλα (ανάλατα και άψητα)

- 100 γρ σιρόπι αγαύης

- 70 γρ σουσάμι (αναποφλοίωτο)

- 2 ώριμες μπανάνες (200 γρ χωρίς τις φλούδες)

- 100 γρ ταχίνι θαλασσινό

- 2 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης

- 14 γρ σπόρους chia (1 κ.σ)

- μια τσιμπιά θαλασσινό αλάτι

- ξύσμα από 1 πορτοκάλι

- 70 γρ νερό ή χυμό από πορτοκάλι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπλένουμε την κινόα πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αυτό το κάνουμε για 2-3 λεπτά και την τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να πικρίσει. Βράζουμε για 10-15 λεπτά. 
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 σε αέρα και όσο μαγειρεύουμε την κινόα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες, το σουσάμι, τους σπόρους chia, το αλάτι και την κανέλα.  
  3. Θρυμματίζουμε τα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας
  4. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ταχίνι και την αγαύη και ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  5. Αφού έχει βράσει η κινόα, ξεπλένουμε  πολύ καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα μας. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και νερό ή χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.  Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε κανέλα ή αγαύη εάν θεωρούμε ότι χρειάζεται. 
  6. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 35 χ 35 και ψήνουμε στους 170 σε αέρα  για 25 λεπτά

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για σιρόπι αγαύης, πετιμέζι