Blog
image1

Εορταστικές αυγόφετες

Υλικά:

Υλικά:
Brioche ή 1 αφράτο τσουρέκι
200 γρ. φρέσκο γάλα
3 μεσαία βιολογικά αυγά ΒιοΑγρός
40 γρ. βιολογική ζάχαρη καρύδας ΒιοΑγρός
1 κ.γλ. βιολογικό μπέικιν πάουντερ ΒιοΑγρός
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:
40 γρ. φουντούκια αλεσμένα για σερβίρισμα (προεραιτικά)
100 γρ. βιολογική ζάχαρη καρύδας ΒιοΑγρός
1 κ.σ. βιολογική κανέλα σε σκόνη Spice Me
2 κ.σ. μέλι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμέ τα γάλα, αβγά, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλιου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Κόβουμε το brioche σε χοντρά και ανομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ και τα μουλιάζουμε ελαφρώς.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και ψήνουμε τις αβγόφετες για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφού ψηθούν τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τις αβγόφετες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τις αβγόφετες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.

Και καλή μας όρεξη!