Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμέ τα γάλα, αβγά, αλάτι, μπέικιν πάουντερ, εκχύλισμα βανίλιας, ζάχαρη, ξύσμα πορτοκάλιου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κόβουμε το brioche σε χοντρά και ανομοιόμορφα κομμάτια. Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του μπολ και τα μουλιάζουμε ελαφρώς.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και ψήνουμε τις αβγόφετες για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφού ψηθούν τις μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τις αβγόφετες μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για να πάει παντού η ζάχαρη και η κανέλα. Τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Εναλλακτικά, μεταφέρουμε τις αβγόφετες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε μέλι, καρύδια και κανέλα.
Και καλή μας όρεξη!