Blog

Vegan βασιλόπιτα

Υλικά:

- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 100 γρ. χυμό πορτοκάλι

- 200 γρ. βιολογικό γάλα βρώμης The Bridge

- 80 γρ. ηλιέλαιο

- 300 γρ. βιολογική ζάχαρη καρύδας ΒιοΑγρός

- 80 γρ. καρύδια αλεσμένα

- 50 γρ. σταφίδες

- ξύσμα από ένα πορτοκάλι

- 2 βανίλιες

- 40 γρ. κονιάκ (προαιρετικά)

- Ζάχαρη άχνη για την διακόσμηση

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη καρύδας για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και το κονιάκ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Αφού ενωθούν όλα τα υλικά ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό σκεύος με διαστάσεις 24εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 45-50 λεπτά.

Αφού κρυώσει η βασιλόπιτα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από @nikis_food