Blog

Cinnamon Rolls με φρουτένια γέμιση

Υλικά:

Για τη ζύμη

- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ. (μπορεί και παραπάνω)

- 350ml  γάλα (χλιαρό)

- 70 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

- 100 γρ. ζάχαρη

- 1 φακελάκι μαγιά (διαλυμένη σε ζεστό γάλα)

- 1 βανίλια

- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη γέμιση

- Βιολογικό άλειμμα φρούτου (ότι γεύση προτιμάτε)

Υλικά για την επικάλυψη

- Μία κούπα ζάχαρη άχνη

- 6 κ.σ. γάλα

- 1 κ.σ. μύρτιλα

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ με ένα σύρμα ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε τελευταίο το αλεύρι σιγά σιγά. Όταν  γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μια ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και στρώνουμε το βιολογικό άλειμμα φρούτου. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, κόβουμε σε ίσια κομμάτια και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα καλά βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαστάσεων 24εκ. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για αλλά 30 λεπτά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 °C για 30 λεπτά. Αφού κρυώσουν ρίχνουμε το γλάσο και τα μύρτιλα

Καλή μας απόλαυση!
Συνταγή από @nikis_food