Blog

Μίνι καλοκυθοπιτάκια

Υλικά:

- 5-6 φύλλα κρούστας

- 550 γρ κολοκύθα butternut, τριμμένη στον τρίφτη

- 5 κ.σ ρύζι γλασέ

- 110 γρ (3/4 κούπα) ζάχαρη καρύδας

- 2 κ.σ λάδι καρύδας

- Κανέλα

- 1 κάψουλα βανίλια (ή 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας)

- 1 αυγό για επάλειψη (προαιρετικά)

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βράζουμε το ρύζι για περίπου 10’ λεπτά και το στραγγίζουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε την κολοκύθα για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι, τη ζάχαρη καρύδας, τη βανίλια, κανέλα, ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση και στη συνέχεια το κάθε μισό σε 3 ισοπαχείς λωρίδες.
  5. Προσθέτουμε περίπου 2 κ.γ γέμιση στην αρχή κάθε λωρίδας, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη του με λίγο νερό για να κολλήσει και να κλείσει καλά.
  6. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο όλα τα πιτάκια μας. Ψήνουμε στους 200*C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για περίπου μισή ώρα.

Συνταγή από @healthytasteland