Blog

Μίνι μηλοπιτάκια

Μοιράσου αυτό το άρθρο
linkedin
facebook

Υλικά

220 γρ χουρμάδες απύρηνοι
2 κούπες βρώμη, αλεσμένη (200 γρ)
120 γρ καρύδια, αλεσμένα
1 κ.σ φυστικοβούτυρο
2 κούπες βραστό νερό
3 μήλα μεσαία (ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα)
1 κ.γ κανέλα Κεϋλάνης 
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ κορν φλάουρ

Μέθοδος εκτέλεσης

• Μουλιάζουμε τους χουρμάδες με το βραστό νερό για 15 λεπτά.
• Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους μουλιασμένους χουρμάδες (κρατώντας 7-8 για αργότερα), ¼ κούπας του νερού που μούλιαζαν οι χουρμάδες, το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε καλά να γίνουν μια πάστα.
• Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την πάστα, τη βρώμη, τα καρύδια μέχρι να γίνουν ζύμη.
• Σε μια θήκη για 12 μάφινς, βάζουμε από μια κουτάλια της ζύμης και φτιάχνουμε φωλιές καλύπτοντας μέχρι τα τοιχώματα. Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 190 -200*C.
• Παράλληλα, βάζουμε στο μπλέντερ τους 7-8 χουρμάδες που κρατήσαμε μαζί με 1 κούπα από το νερό που μούλιαζαν οι χουρμάδες και χτυπάμε.
• Μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μήλα και την κανέλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά για 12 λεπτά. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κορν φλάουρ (που πρώτα το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό) και τη βανίλια.
• Στο μεταξύ θα έχουν κρυώσει οι φωλιές για τουλάχιστον 20 λεπτά και μοιράζουμε τη γέμιση σε αυτές.
• Ψήνουμε για άλλα 12-15 λεπτά στους 180-190*C και καλή απόλαυση!

Συνταγή από @healthytasteland