Blog

Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας

Υλικά:

- Σιρόπι:

- 1 κούπα νερό 

- 1 ξύλο κανέλας 

- 2 γαρύφαλλα ολόκληρα

- ½ πορτοκάλι 

- 3 κ.σ ζάχαρη καρύδας 

- 150 γρ μέλι

 

Ζύμη:

- 200 γρ χυμό πορτοκάλι

- 100 γρ ελαιόλαδο

- ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

- ¼ κ.γ. σόδα 

- 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης 

- ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη

- ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

- 2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη

- 80 γρ σιμιγδάλι ψιλό

- 270 γρ αλεύρι ολικής μαλακό

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι, να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο, το ξύσμα, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το γλυκαντικό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  3. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια, για λίγο.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε (30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε στους 190-200*C για περίπου 20-25 λεπτά.
  6. Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 30-40 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια.

Συνταγή από @healthytasteland