Blog

Κουραμπιέδες με ζάχαρη χουρμά

Υλικά:

- 250 γρ βιολογικό βούτυρο κακάο σε κομμάτια

- 2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο

- 6 κ.σ. ζάχαρη χουρμά

- 2 κ.σ. γλυκαντικό σε σκόνη

- 2 κ.σ. μαστίχα λικέρ

- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

- 2 κ.γ. baking powder

- 400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- Ανθόνερο

- Άχνη Στέβιας

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιώνουμε το βούτυρο κακάο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο, τη ζάχαρη χουρμά, το γλυκαντικό, τη μαστίχα, τη βανίλια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
  4. Πλάθουμε σε κουραμπιέδες (των 30 γρ) και τους τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  5. Ψήνουμε στους 190*C για περίπου 20-22’ λεπτά. (Μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί)
  6. Αφού κρυώσουν, ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με ένα σουρωτήρι(κόσκινο) την άχνη στέβιας.

Συνταγή από @healthytasteland