Υλικά Συνταγής

200 γρ αλεύρι καρύδας

360 γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα

360 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου

10 0γρ μέλι

275 γρ λιωμένη μπανάνα

100 γρ σταγόνες κουβερτούρα

4 αυγά

80 γρ ταχίνι ολικής άλεσης

6 κ.σ νερό

2 κ.γ μπέικεν πάουντερ

2 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

Κανέλα

Ξύσμα πορτοκάλι

 

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

 

125ml γάλα καρύδας κονσέρβα, παγωμένο

40 γρ μέλι με κακάο και μπανάνα

20 γρ κουβερτούρα λιωμένη

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το ταχίνι με το νερό μέχρι αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σε μια φόρμα 10x40 εκ στρώνουμε μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180-190*C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν είναι έτοιμο θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή)
  • Αν θέλουμε να προσθέσουμε τη σοκολατένια επικάλυψη: Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα καρύδας, όταν πήξει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Αφού κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσσο και τη λιωμένη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!

(Διατηρείται στο ψυγείο)

Συνταγή από @healthytasteland