Blog

Αφράτο κέικ με καρύδα

Υλικά:

- 200 γρ αλεύρι καρύδας

- 360 γρ γάλα καρύδας, κονσέρβα

- 360 γρ γάλα ψημένου αμυγδάλου

- 10 0γρ μέλι

- 275 γρ λιωμένη μπανάνα

- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρα

- 4 αυγά

- 80 γρ ταχίνι ολικής άλεσης

- 6 κ.σ νερό

- 2 κ.γ μπέικεν πάουντερ

- 2 κ.σ λάδι καρύδας

- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

- Κανέλα

- Ξύσμα πορτοκάλι

 

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):

- 125ml γάλα καρύδας κονσέρβα, παγωμένο

- 40 γρ μέλι με κακάο και μπανάνα

- 20 γρ κουβερτούρα λιωμένη

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα το ταχίνι με το νερό μέχρι αποκτήσει μια κρεμώδη υφή.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά για το κέικ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε μια φόρμα 10x40 εκ στρώνουμε μια λαδόκολλα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180-190*C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. (Τσεκάρουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέικ, αν είναι έτοιμο θα πρέπει να βγαίνει σχεδόν στεγνή)
  4. Αν θέλουμε να προσθέσουμε τη σοκολατένια επικάλυψη: Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός το γάλα καρύδας, όταν πήξει προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αν χρειάζεται τοποθετούμε στο ψυγείο.
  5. Αφού κρυώσει το κέικ μας, περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσσο και τη λιωμένη σοκολάτα. Καλή απόλαυση!

(Διατηρείται στο ψυγείο)

Συνταγή από @healthytasteland