Υλικά:
- 100 γρ. φακές μουλιασμένες σε νερό για 2 ώρες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 κύβο κότας
- 1 φύλλο δάφνης
- 250 γρ. ρύζι μακρύ
- 50 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσια σε ροδέλες
- 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ και χυμό από 1-2 λάιμ
- 2 κονσέρβες τόνο στραγγισμένες από το λάδι τους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι