Blog
image1

Σούπα Λαχανικών

Υλικά:

- Ελαιόλαδο

- 1 κρεμμύδι

- 3 ξεφλουδισμένες βιολογικές πατάτες ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 4 βιολογικά καρότα ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 1 λάχανο σε φέτες

- 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών

- 1 κούπα ψιλοκομμένη ρόκα

- Αλάτι

- Πιπέρι

- σπόροι από ρόδι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ζεσταίνουμε λάδι, σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
  2. Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ για λεία υφή για να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε τη σούπα, αφού την έχουμε ξαναζεστάνει λίγο και πασπαλίζουμε με σπόρους από ρόδι.