Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε λάδι, σε μία κατσαρόλα, και προσθέτουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέτουμε το μαρούλι και μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το νερό ή τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε. Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε και σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να γίνει τρυφερό.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να ηρεμήσει για 10 λεπτά.
- Τέλος, ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ρόκα και χτυπάμε τη σούπα στο μίξερ για λεία υφή για να γίνει βελουτέ. Ελέγχουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε τη σούπα, αφού την έχουμε ξαναζεστάνει λίγο και πασπαλίζουμε με σπόρους από ρόδι.