Blog
image1

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:

Για τη φάβα:
- 500 γρ. κίτρινη φάβα ΒιοΑγρός
- 1,5 l νερό
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- κάπαρη
- φρέσκο θυμάρι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.γ. μελάσα

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη φάβα:

  • Μουλιάζουμε τη φάβα σε ζεστό νερό για 2 ώρες και έπειτα τη στραγγίζουμε.
  • Σε 1,5 l νερό που βράζει, προσθέτουμε τη φάβα και τη βράζουμε για περίπου 1 ώρα.
  • Φροντίζουμε να τη ξαφρίζουμε διαρκώς.
  • Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, προσθέτουμε το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε.
  • Όταν έχει απορροφήσει όλο το νερό, χρησιμοποιούμε είτε ράβδο είτε μεταφέρουμε τη φάβα σε ένα μπλέντερ και τη χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 3-4’.
  • Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού κάτω από τη μέση, προσθέτουμε το μηλόξυδο και τη μελάσα και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για περίπου 15’ σε χαμηλή φωτιά.
  • Σερβίρουμε τη φάβα προσθέτοντας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, την κάπαρη, το φρέσκο θυμάρι και αν θέλουμε, έξτρα ελαιόλαδο.

Απολαμβάνουμε!

Η κίτρινη φάβα της εταιρείας ΒιοΑγρός προέρχεται από τις πιο εύφορες περιοχές του κόσμου και συλλέγεται από επιλεγμένους παραγωγούς. Έχει ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή θρεπτική αξία και καλλιεργείται για δεκάδες χρόνια με παραδοσιακό τρόπο. Είναι ένα προϊόν φτιαγμένο με πολλή αγάπη που θα δώσει νέα αρώματα και γεύσεις στην κουζίνα σου!💛

Συνταγή από https://whenhelencooks.com