Blog

Σκορδομακαρονάδα

Υλικά:

- 250g βιολογικές βίδες κόκκινης φακής ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- 3-4 κ.σ. βιολογική ημίξηρη τομάτα ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- ελαιόλαδο

- θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου ΒΙΟΑΓΡΟΣ

- τσίλι τριμμένο

- 1- 2 σκελίδες σκόρδο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζυμαρικά οσπρίων και ημίξηρες τομάτες, αλάτι Μεσολογγίου και λίγο σκόρδο και είναι έτοιμη η πιο νόστιμη μακαρονάδα που έχετε φάει!

  1. Καθαρίζουμε 1- 2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε) και τις περνάμε από την πρέσα. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο (δεν ανάβουμε ακόμη το μάτι).
  2. Βράζουμε τις βίδες από κόκκινες φακές σε αλατισμένο νερό.
  3. Εν τω μεταξύ κόβουμε τις τομάτες σε μικρά κομματάκια.
  4. Οι βίδες από κόκκινες φακές είναι έτοιμες σε 4 λεπτά, οπότε στα 2-3 λεπτά ανάβουμε το μάτι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει το σκόρδο. 
  5. Αφού έχει κάψει το λάδι, προσέχουμε να μην μαγειρέψουμε το σκόρδο μας για παραπάνω από 1-2 λεπτά, ώστε να μην πικρίσει. Σουρώνουμε τις βίδες, τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις τομάτες και τσίλι τριμμένο.

 

Πηγή: http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/03/skordomakarona-me-liastes-ntomates.html