Blog
image1

Sandwich Vegan «Τονοσαλάτα» από Ρεβύθια

Υλικά:

Για την vegan «τονοσαλάτα»:
300 γρ. βιολογικά ρεβύθια ΒιοΑγρός
270 γρ. vegan μαγιονέζα ΒιοΑγρός
1 κόκκινο κρεμμύδι
2-3 κλαδάκια σέλινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σόγια σος
11/2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. τριμμένα φύλλα nori
1 πρέζα λεμονοπίπερο
χυμός από ½ λεμόνι


Για το κάθε σάντουιτς:
2 φέτες ψωμί του τοστ
2 φύλλα μαρούλι
1/2 τομάτα
1/3 κόκκινο κρεμμύδι
1/3 φρέσκο κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την vegan «τονοσαλάτα»:

  • Μουλιάζουμε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό.
  • Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.
  • Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη vegan τονοσαλάτα και τα χτυπάμε για 2-3’, μέχρι να δημιουργεί ένα ενιαίο αποτέλεσμα.

Για το κάθε σάντουιτς:

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε τις φέτες από το ψωμί του τοστ και τις αφήνουμε να ροδίσουν γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές και φροντίζοντας το καπάκι να είναι κλειστό. Σε αυτό το σημείο η ένταση του ματιού πρέπει να είναι χαμηλή για να μην κάψουμε το ψωμί. (Το συγκεκριμένο βήμα μπορεί να παραλειφθεί, αν έχουμε φρυγανιέρα)
  • Πλένουμε το μαρούλι, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες την τομάτα, το κόκκινο και το φρέσκο κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το μαρούλι πάνω στο ψωμί, στη συνέχεια την τομάτα, τη vegan τονοσαλάτα και τα κρεμμύδια.
  • Μπορούμε να αφήσουμε δίπλα τη δεύτερη φέτα ψωμί και να το σερβίρουμε ως “Open Sandwich” ή να το κλείσουμε και να το κόψουμε διαγώνια στα δύο.
  • Προαιρετικά συνοδεύουμε με φρέσκια, πράσινη σαλάτα και απολαμβάνουμε!

Extra Tip: Αν θέλεις μία εντονότερη γεύση «θάλασσας», μπορείς να προσθέσεις άλλη μία κουταλιά γλυκού τριμμένα φύλλα nori.

Συνταγή από: https://whenhelencooks.com