Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τη φακή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τις σκελίδες σκόρδο και τα καρότα.
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα για 4-5’.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1’.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη φακή (βρασμένη), τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τον πελτέ τομάτας και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον χυμό τομάτας και το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε την ένταση του ματιού σε μέτρια, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να «δέσει» για περίπου 15’.
- Σε μία κατσαρόλα με μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Σταδιακά προσθέτουμε τα φυτικά ροφήματα και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια χωρίς να σταματήσουμε καθόλου, μέχρι να δημιουργηθεί η κρέμα.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε σε στρώσεις τα ζυμαρικά, τον κιμά και τέλος τη μπεσαμέλ.
- Προσθέτουμε από πάνω τη φρυγανιά και έξτρα τριμμένη βίγκαν παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45’.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Συνταγή από: https://whenhelencooks.com