Blog
image1

Εορταστικό ρύζι

Υλικά:

- 1 1/2 κούπα ρύζι ανάμεικτο ΒιοΑγρός

- 1 κύβο κοτόπουλο

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 4 ποτήρια νερό

- 3 κ.σ. ελαιόλαδο

- 50 γρ. βιολογικό φιστίκι Αιγίνης ΒιοΑγρός

- 30 γρ. βιολογικό κουκουνάρι ΒιοΑγρός

- 40 γρ. βιολογική σταφίδα μαύρη ΒιοΑγρός

- Αλάτι και πιπέρι

- 1 ρόδι καθαρισμένο

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα  τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 2 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και περιμένουμε να βράσει ανακατεύοντας πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι έως ότου τραβήξει όλα τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για τουλάχιστον 10΄.

Τοποθετούμε σε μια φόρμα για γιορτινό σχέδιο και σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο ρόδι για γαρνίρισμα. Συνοδεύει υπέροχα πουλερικά και χοιρινό κρέας.

Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από @nikis_food