Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε τα φιστίκια, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και περιμένουμε να βράσει ανακατεύοντας πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι έως ότου τραβήξει όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένο το πιλάφι για τουλάχιστον 10΄.
Τοποθετούμε σε μια φόρμα για γιορτινό σχέδιο και σερβίρουμε σε πιατέλα με λίγο ρόδι για γαρνίρισμα. Συνοδεύει υπέροχα πουλερικά και χοιρινό κρέας.
Καλή μας όρεξη!
Συνταγή από @nikis_food