Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, σουρώνουμε και την αφήνουμε για 5’ λεπτά να τραβήξει την υγρασία.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια οριζοντίως στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη ψίχα, αφήνοντας 0,5 εκ. πάχος στη φλούδα. Έπειτα, ψιλοκόβουμε τη ψίχα και την τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη ψίχα από τα κολοκυθάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε τη κινόα, τον φρέσκο βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, τη μοτσαρέλα και τη μισή παρμεζάνα.
- Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι το εσωτερικό από τα κολοκύθια και το ταψί, τα τοποθετούμε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5’ λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και βάζουμε τη γέμιση.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα ψήνουμε για άλλα 8 – 10’ λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Και καλή μας όρεξη!