Blog

Κόκκινες φακές σούπα

Υλικά:

- 500 γρ. φακές ψιλές

- 1/2 φλ. ελαιόλαδο

-​ 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα​

- 2 μικρά πράσα ψιλοκομμένα

- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

- 2 καρότα τριμμένα

- 2 φρέσκιες τομάτες ψιλοκομμένες

- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κυβάκια

- ​2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας

- ​2 δαφνόφυλλα

- λίγη ρίγανη

- λίγο ξύδι

- λίγο ελαιόλαδο

- μαϊντανός

- αλάτι & πιπέρι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπλένουμε τις φακές, τις βράζουμε σε μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε για να λαδωθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας.
  4. Προσθέτουμε τις φακές, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο και νερό ζεστό για να σκεπάζει το φαγητό.
  5. Σκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο από το 1/2 φλ. σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά για να χυλώσουν οι φακές.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  7. Δοκιμάζουμε και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.


Σερβίρουμε με ελιές, φέτα και τραγανό ψωμί.