Blog
image1

Φασόλια μέτρια στο φούρνο

Υλικά:

- 500γρ φασόλια μέτρια

- 1/2 φλ. ελαιόλαδο

- 1 σκελίδα σκόρδο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 100γρ μικρά άσπρα μανιτάρια καθαρισμένα σε φέτες

- 4-5 κ.σ. μαϊντανός , ψιλοκομμένος

- 1/2 κ.γ. σέλερι,  ψιλοκομμένο

- 1/2 φλ. ζεστό νερό

- 400γρ  ντομάτα κον κασέ ή 600γρ φρέσκια ντομάτα, τριμμένη

- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή

- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αποβραδίς, μουλιάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε τα φασόλια και τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
  3. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και λίγο αλάτι βάζουμε τα φασόλια, ώστε να καλύπτονται πλήρως με το νερό.
  4. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
  5. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Στο μεταξύ, σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, τα μανιτάρια και τη σκελίδα σκόρδο και ψήνουμε στους 180ο C για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  7. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλερι, το μαϊντανό, 1/2 φλ. ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Βγάζουμε πάλι το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τα φασόλια ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε την ντομάτα.
  10. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 50-60 λεπτά στους 180ο C, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει.