Blog

Αρνάκι κατσαρόλας µε ρεβύθια

Υλικά:

1 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια

- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

- 1 καρότο σε κυβάκια

- 4 σκ. σκόρδο

- 500γρ ρεβύθια ΒιοΑγρός

- 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες ή κον κασέ

- 1 κλαδάκι θυμάρι

- 1 δαφνόφυλλο

- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής για να φουσκώσουν.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα βράζουμε για 30΄ και έπειτα τα στραγγίζουμε.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας.
  4. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα.
  5. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβύθια, το θυμάρι,  το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό.
  6. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβύθια.
  7. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.

Συμβουλή: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή.