Blog

Κερκυραϊκό σοφρίτο

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (μενταγιόν από κιλότο) κομμένο σε λεπτές φέτες πάχους 0.5cm

- 200g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150ml κρέμα κουζίνας χωρίς γλουτένη The Bridge

- 100g βούτυρο

- 40ml ελαιόλαδο

- 300ml νερό

- 5 σκ. σκόρδο

- 100ml λευκό κρασί

- 80ml λευκό Balsamico

- 1 κύβο ζωμό βοδινού

- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

- αλάτι, πιπέρι

- 5 - 6 πατάτες

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Φτιάξτε μοναδικό κερκυραϊκό σοφρίτο με κρέμα κουζίνας ρυζιού χωρίς γλουτένη The Bridge

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  2. Αλευρώνουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και σωτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το Balsamico, ξύνουμε με μια κουτάλα τον πάτο του τηγανιού και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Διαλύουμε τον κύβο στο καυτό νερό.
  6. Ρίχνουμε στο τηγάνι το μοσχάρι, το κρασί και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε το νερό και την κρέμα κουζίνας ρυζιού The Bridge.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να δέσει.
  8. Μόλις μαγειρευτεί το κρέας, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε το μαϊντανό.

Σερβίρουμε το κρέας ζεστό με τηγανιτές πατάτες ή πουρέ πατάτας.
Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος ψησίματος 20’
Μερίδες 6