Blog

Vegan Λαζάνια

Υλικά:

Υλικά για τα λαζάνια:

16 λαζάνια

- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα

- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

- 15 τοματίνια κομμένα στη μέση

- 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

- 1 κίτρινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες

- αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη vegan μπεσαμέλ:

- 100 γρ. λάδι

- 100 γρ. αλεύρι

- 1 λίτρο ρόφημα σόγιας της Bridge

- λίγο μοσχοκάρυδο

- αλάτι

Μοιράσου αυτό το άρθρο
LinkedIn
Facebook

Μέθοδος Εκτέλεσης

Λαζάνια με vegan μπεσαμέλ από ρόφημα σόγιας της The Bridge που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Προετοιμασία
Για τη σάλτσα μανιταριών

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας.
  2. Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια,τα τοματίνια και τις πιπεριές
  4. Αλατοπιπερώνουμε

Για τη vegan μπεσαμέλ

  1. Τσιγαρίζουμε το λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι
  2. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 1′-2′
  3. Ζεσταίνουμε το ρόφημα σόγιας σε χωριστή κατσαρόλα
  4. Αδειάζουμε το χλιαρό ρόφημα σόγιας στην κατσαρόλα με το αλεύρι
  5. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
  6. Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε φύλλα από τα λαζάνια να καλύψουν το ταψί και απλώνουμε το 1/3 της σάλτσας και λίγη από τη μπεσαμέλ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Τέλος, στο πάνω μέρος βάζουμε μια τελευταία στρώση λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά και ελαιόλαδο.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λετπά στους 180 βαθμούς.

Χρόνος προετοιμασίας 25΄
Χρόνος ψησίματος 40’
Μερίδες 4